Samen voorwaarts in de juiste richting
Healthy Planet, Great Food!
Duurzaamheid zit vervlochten in het DNA van Coeur Catering & Rooftop Gaston. In 2024 kon Coeur Catering dat ook verzilveren met de Belgische Gault&Millau Sustainability Catering Award.
“Waarom” vraag je je af? Om actief bij te dragen aan een gezonde omgeving voor onze toekomstige generaties. Dagelijks proberen we onze impact te minimaliseren en om de natuurlijke leefomgeving te herstellen. Samen met onze partners kunnen we een nog grotere impact maken. Doe je mee?

Onze Engagementen
Waarom duurzaamheid belangrijk is voor Rooftop Gaston
Gedaan met voedselverspilling, wegwerpverpakkingen en voedingsmiddelen die te veel schade toebrengen. Wij zeggen liever “Never TOO much” tegen duurzame keuzes! Samen met ons team maken we onze klanten bewust van de impact van hun culinaire keuzes en inspireren we hen hoe het anders, beter en minstens even lekker kan.
Daarom werken we sinds 2018 met een duurzaamheidsplan gericht op onze kernactiviteit om mensen, onze planeet en goed eten met elkaar te verbinden.
Maar er is meer… we doen dit niet alleen: we willen jou daarom ook activeren om een steentje bij te dragen. Of beter gezegd: een boompje. Of een heel bos!

Duurzame catering

Voeding
40% van ons aanbod is resoluut vegetarisch en rundvlees is enkel beschikbaar op aanvraag. We verkiezen lokale en seizoensgebonden groenten en fruit. Voor vis houden we het graag op een ‘catch of the day’ uit de Noordzee.

Kraantjeswater
Dankzij de sociale impact onderneming Robinetto drinkt u bij Gaston gekoeld en gefilterd kraantjeswater. Zowel plat als bruis. Zo beperken we het transport en de verpakking tot een minimum.

Lokaal
Om onze CO2-uitstoot bij transport te beperken werken we zo veel mogelijk met lokale leveranciers. Zo schenken we geen (schuim)wijnen van nieuwe wereldlanden maar wel wijn van Belgische oorsprong. Onze koffie De Draak draagt het Rainforest Alliance label en wordt lokaal gebrand in Gent.
Afval en zero food waste
Rooftop Gaston wil plastic en ander afval zoveel mogelijk beperken en slimme alternatieven aanbieden of aankopen in grotere oplage. Al onze voeding en dranken worden aangeboden in porselein en glas. Rietjes vermijden we en als dat niet kan zijn deze ook recycleerbaar.
Met zijn jarenlange expertise wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes krijgen bereidingen een tweede leven. In het kader
van zero waste wordt alles creatief verwerkt en indien mogelijk herverdeeld via FoodSavers.

We planten bomen voor een beter klimaat met Go Forest
Als partner en ambassadeur ondersteunen we Go Forest dat zich dagelijks inzet tegen de ontbossing en de bescherming van de biodiversiteit in de strijd tegen de klimaatverandering. Tegen 2030 wil Coeur Catering samen met Go Forest minstens 20.000 bomen aanplanten in Madagaskar. Join our movement!

Wij kiezen resoluut voor Fairtrade
Fairtrade is het bekendste en meest vertrouwde duurzame label dat handel eerlijker maakt voor de mensen die ons voedsel verbouwen. Waar mogelijk kiezen we bij Gaston voor producten met dit label zodat producenten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika een eerlijk inkomen krijgen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

We gaan voor het Green Key keurmerk in 2026
Wie een Green Key-locatie boekt kan erop rekenen dat de planeet er wel bij vaart zonder in te boeten op comfort of betaalbaarheid. Rooftop Gaston ligt op koers om dit ecolabel in 2026 te verwerven zodat we ook CSRD-proof zijn.


- bomen hebben we in 2024 reeds aangeplant
- we streven naar CO2 neutraliteit tegen 2030
- kerstdiners gaven we weg via vzw burgerplicht
Wil je een duurzaam event in Gent organiseren?
